Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Δωρεάν εξετάσεις στα παιδιά του Πωγωνίου

Στο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, που υλοποιεί στις ακριτικές περιοχές, αποφάσισε να εντάξει και το Δήμο Πωγωνίου η Μ.Κ.Ο Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής, "Ανοιχτή Αγκαλιά".   
Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την Πανηπειρωτική  Συνομοσπονδία  Ελλάδας και υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου, οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της "Ανοικτής Αγκαλιάς"  θα πραγματοποιήσουν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις  στα Δημοτικά Διαμερίσματα  Καλπακίου, Δελβινακίου, Παρακαλάμου και Κεφαλοβρύσου, από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου, εξετάζοντας όλο τον παιδικό πληθυσμό. 


Η  σύμπραξη της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας  Ελλάδας και της "Ανοικτής Αγκαλιάς" στοχεύει και σε δράσεις που αφορούν- εκτός από τον τομέα της Υγείας- και τους τομείς της Παιδείας και του Πολιτισμού. Την  ομάδα, πλαισιώνουν γιατροί όλων των ειδικοτήτων και νοσηλευτές, από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ και των Τριών Όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκτός των προληπτικών εξετάσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων, σε θέματα πρόληψης καθώς και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει  την υποστήριξη του ΓΕΝ και την συμμετοχή του ΔΥΓ/ΓΕΕΘΑ. Συντελεστές του προγράμματος τα Νοσοκομεία Παίδων Π & Α Κυριακού, Αγία Σοφία, Παίδων Πεντέλης, Ασκληπιείο Βούλας, Σισμανόγλειο,  Ευαγγελισμός και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου