Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Άρτα - Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Αρταίων που λειτουργεί στο πλαίσιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Α.). Τα παιδιά φιλοξενούνται εντελώς δωρεάν σε τρία σχολεία (4ο Δημοτικό Σχολείο, 9ο Δημ. Σχολείο και Δημ. Σχολείο Γραμμενίτσας).

Με αφορμή την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανέφερε τα εξής: «Το Κ.Δ.Α.Π. είναι μια δομή κοινωνικής φροντίδας που φιλοξενεί παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός σχολικού ωραρίου, εξασφαλίζοντας τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών και διευκολύνοντας τους εργαζόμενους γονείς.


Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Σε πρώτη φάση εξασφαλίστηκαν συνολικά 80 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας παιδιών, με δυνατότητα αύξησης του αριθμού στο μέλλον.

Για τις ανάγκες του προγράμματος προσελήφθηκε εξειδικευμένο προσωπικό έξι (6) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων. Το πρόγραμμα απασχόλησης των παιδιών περιλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων όπως κατασκευές, μουσική, γυμναστική, ατομικά και ομαδικά παιχνίδια.

Στόχος της δομής είναι να στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες στη φύλαξη των παιδιών τους πέραν του σχολικού ωραρίου, αλλά και να προσφέρει μέσα από τη δημιουργική διαδικασία της εκπαίδευσης ερεθίσματα που θα διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών. Το Κ.Δ.Α.Π. λειτουργεί από τη 1.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ αλλά το ωράριο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γονιών».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου