Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν Σεμινάρια - Εργαστήρια (workshops) στο Γαλάτσι

Δωρεάν Σεμινάρια - Εργαστήρια (workshops) από το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Γαλατσίου( 27/01/2014 )
Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με ειδικούς διαφόρων ειδικοτήτων, μέλη του Δικτύου και εθελοντικές ομάδες διοργανώνει μια σειρά από εργαστήρια (workshops) σε διάφορους τομείς προσωπικής ανάπτυξης, οργάνωσης, διοίκησης και πληροφορικής.
Τα workshops θα πραγματοποιηθούν Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2014.Οι ώρες πραγματοποίησης των εργαστηρίων θα είναι
Τετάρτη 19.30-21.30 και
Κυριακή 11.30 με 13.30.
Για κάθε πρόγραμμα θα δίνεται βεβαίωση συμμετοχής
(υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των συναντήσεων)
Εξαιτίας των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για την εγγραφή σας σε αυτά είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο.
http://www.galatsi.gov.gr/web/guest/eggrafi
Εισηγητής - Υπεύθυνος Σπύρος Κτενάς ( http://open-works.org/profiles/spyros-ktenas , αποφοίτησε το 2000 από το τμήμα πληροφορικής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστήμιου του Manchesterκαι διαθέτει Μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων).

Συνοπτική Περιγραφή Εργαστηρίων
Διαχείριση Έργων Διάρκεια: 20 ώρες
Στο σύγχρονο κόσμο όλες σχεδόν οι δραστηριότητες μπορούν να οριστούν ως έργα ή να περιλαμβάνουν έργα ενώ συχνά παρουσιάζονται παραδείγματα μεγάλων αποτυχιών. To αποτελεσματικό Project Management αποτελεί το κλειδί για την επιτυχημένη ολοκλήρωση κάθε έργου, είτε αυτό είναι ένα έργο για κάποιον πελάτη είτε είναι μια εσωτερική εταιρική εργασία είτε ένα προσωπικό έργο.

SocialMedia και προσωπική – επιχειρηματική ανάπτυξη Διάρκεια: 8 ώρες
Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και η ενασχόληση μαζί τους έχει αυξηθεί σημαντικά αρχικά σε προσωπικό επίπεδο και πλέον σε επαγγελματικό-επιχειρηματικό. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα εξερευνήσουμε τις διάφορες σχετικές υπηρεσίες, τα «μυστικά τους», και θα δούμε πως μπορούν να μας βοηθήσουν τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Θέτοντας και πετυχαίνοντας στόχους Διάρκεια:6 ώρες
Υπάρχουν άνθρωποι που θέτουν στόχους και άλλοι που αφήνουν τις καταστάσεις να τους παρασύρουν. Ακόμη και αυτοί που θέτουν στόχους πολλές φορές δεν το κάνουν σωστά και αποτυγχάνουν, ενώ δεν διαχειρίζονται ούτε την αποτυχία σωστά χάνοντας έτσι τα οφέλη του απολογισμού. Σε αυτό το workshop θα δούμε όλα τα βήματα για να θέτουμε σωστούς στόχους και την διαδρομή για την επιτυχία τους, ενώ μέσα από πρακτικά παραδείγματα και συμμετοχή σε ομαδικές και ατομικές ασκήσεις θα εξερευνήσουμε νέες περιοχές προσωπικής βελτίωσης.

Διαδίκτυο, μηχανές αναζήτησης και προώθηση Διάρκεια: 8 ώρες
Οι μηχανές αναζήτησης είναι ο κύριος κόμβος από τον οποίο οι χρηστές του διαδικτύου κατευθύνονται σε πληροφορίες, ειδήσεις, υπηρεσίες και προϊόντα. Ξεκινώντας από την εξέταση της λειτουργιάς του διαδικτύου θα δούμε την λειτουργία των μηχανών αναζήτησης -κυρίως Google- και, μέσα από πρακτικά ομαδικές και ατομικές ασκήσεις πως μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε ένα δικτυακό τόπο για να έχουμε καλυτέρα αποτελέσματα επισκεπτών, αλλά και πως λειτουργεί η επί πληρωμή προβεβλημένη καταχώρηση.

Ομάδες υψηλών επιδόσεων Διάρκεια 8 ώρες
Οι ομάδεςυψηλώνεπιδόσεων (HighPerformanceTeams) είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν με τις επιδόσεις σε οποιοδήποτε χώρο βρεθούν, ενώ οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές αντλούν μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτό που κάνουν. Μέσα από πρακτικές ασκήσεις θα δούμε πως δημιουργούνται, πως οργανώνονται , πως αποδίδων καθώς και τα χαρακτηριστικά/δεξιότητες που πρέπει να έχουν όσοι συμμετέχουν σε αυτές.

Επικοινωνία και γλώσσα του σώματος Διάρκεια 6 ώρες
Το πρόγραμμα «Επικοινωνία και Γλώσσα του Σώματος» (Body Language) περιλαμβάνει στη εισαγωγή σε βασικές πρακτικές γνώσεις που θα πρέπει να έχει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την επικοινωνία προκείμενου να δείχνει σίγουρος και ικανός για να πετύχει τον στόχο του αλλά και για να μπορεί να ανιχνεύει σκέψεις, απόψεις και τάσεις του ανθρώπου με τον οποίο επικοινωνεί.





Ομάδα Δικτύου Επιχειρηματικότητας
Κωνσταντίνος Ζώμπος
Κωνσταντίνος Τσιρώνης
Αγαμέμνων Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου